Spectacular” Taste of the Ukrainian Carpathians”

  • Spectacular” Taste of  the Ukrainian Carpathians”
  • Spectacular” Taste of  the Ukrainian Carpathians”
  • Spectacular” Taste of  the Ukrainian Carpathians”
  • Spectacular” Taste of  the Ukrainian Carpathians”
  • Spectacular” Taste of  the Ukrainian Carpathians”
Issue 117, November 2018.
Spectacular” Taste of  the Ukrainian Carpathians” 
 
Eco-friendly producers from across the Carpathian region invite all  good food connoisseurs to attend  the exciting Taste of the Ukrainian Carpathians culinary event at Lviv’s Shevchenskyi Hai Museum of Folk Architecture & Rural Life at Zarichevo Estate. Guests will be able to taste high-quality foods from the four regions of the Carpathians – Lviv, Bukovina, Zakarpattia, and Subcarpathia) while learning about the rich Carpathian culture and traditions. This gastro event became huge success not only among Leopolitans but also  among numerous guests of the city  from other countries like Canada, China, Italy, Poland, Belarus, USA, Azerbaijan and others. Attendees can also purchase original Carpathian goods produced by members of the ‘Taste of the Ukrainian Carpathians’ union on the territory of Shevchenkivskyi Hai. 
For the present time Public Union "Carpathian Taste" brings together producers  within several groups: meat, dairy and grain industries, levkar (coarse jam),  honey, juice and table oils producers. 
Several years ago  union of producers made up their mind to restore and  preserve some of traditional crafts within animal farming and crop growing as well as bring  back to life some of time proved recipes.  They succeeded and this year this public union festively celebrates its 5th anniversary from the day of  creation. During this time  the union managed to connect together 26  eco goods producers, thar are eager to provide more and more Ukrainian with  high quality products.  Each product is  well tested in accordance to the union’s requirements, sampled by experts and  based on results  is marked with TM “Taste of the Ukrainian Carpathians” that  serves as seal of excellence and  consumer confidence. 
Of great help  in testing   procedures come  colleagues from  Research Institute of Organic Agriculture (FiBL) in Switzerland.
The union is open to everyone who is interested in preservation of traditional techniques and production of  natural foodstuffs. 
 
Location: Lviv’s Shevchenskyi Hai Museum of Folk Architecture & Rural Life at Zarichevo Estate (1 Chernecha Hora).
To find out more, or to book your degustation, please call +38(096)721-9899 or visit tuca.com.ua. 
 
Оце так, Смак Українських Карпат!
 
У Львові, в музеї архітектури та побуту «Шевченківський Гай», в садибі Зарічево, спеціально для поціновувачів смачного та корисного, ековиробники з карпатського регіону влаштовують цікаві гастрономічні дегустації «Смак українських Карпат». Тут можна спробувати натуральні органічні продукти з 4 районів Карпат (Львівщина, Закарпаття, Прикарпаття і Буковина) та дізнатись багато цікавого про традиційну карпатську культуру. Гастрономічну екскурсію полюбляють не лише львів’яни, а й туристи із різних куточків України. За час існування її відвідали іноземні гості з таких країн, як: Канада, Китай, Італія, Польща, Білорусь, США, Азербайджан та інші. Також на території дегустаційного залу працює крамниця натуральних карпатських продуктів від виробників-членів ГО "Карпатський смак". 
 
ГО «Смак Українських Карпат» діє з 2013 р. Об’єднання охоплює кілька різних виробничих груп: молочну, м’ясну, зернову, продукування меду, лекварів, соків, харчові олії тощо. 
Декілька років тому, група виробників поставила собі за мету зберегти й відродити певні традиційні культури тваринництва та рослинництва, а також відновити перевірену віками рецептуру. І їм це вдалося. Цього року ГО святкуватиме 5 річчя від створення. За цей час вона об’єднала 26 виробників екопродукції, котрі прагнуть щоб більше українців могли споживати якісні продукти. Кожен продукт перевіряється на дотримання вимог, інспектується фахівцями й лише тоді маркується ТМ «Смак Українських Карпат», що означає найвищу довіру та знак якості. Допомагають у цьому і швейцарські колеги з Дослідного інституту органічного сільського господарства (FiBL). В спілку може вступити кожен, хто є прихильником збереження традиційних технологій та виробництва натуральних продуктів харчування. 
 
Адреса: Львів, вул. Чернеча Гора 1, музей народної архітектури та побуту, «Шевченківський Гай», садиба Зарічево. Попереднє замовлення  дегустації за телефоном +380967219899, www. tuca.com.ua