Cheese & Wine Festival

  • Cheese & Wine Festival
  • Cheese & Wine Festival
  • Cheese & Wine Festival
  • Cheese & Wine Festival
  • Cheese & Wine Festival
  • Cheese & Wine Festival
  • Cheese & Wine Festival
  • Cheese & Wine Festival
  • Cheese & Wine Festival
  • Cheese & Wine Festival
  • Cheese & Wine Festival
  • Cheese & Wine Festival
  • Cheese & Wine Festival
  • Cheese & Wine Festival
Issue 73, November 2014.

Cheese & Wine Festival

One of the most anticipated culinary holidays in Lviv was held over October 24-26 in the very heart of the ancient city. The showcase event was fair featuring a large variety of cheeses and wines from Ukraine’s renowned manufacturers and talented local artisans. Leopolitans and guests of the city at the Cheese & Wine Festival were able to learn about cheese-making culture and winemaking traditions. Several culinary workshops were available alongside an array of musical performances by local artists. Some of the event’s highlights include portraits drawn with wine, artistic works made from cork, a cheese candle-making workshop and, of course, a tasting of the divine Coffee Wine. Festival-goers that attended on the last day were treated with delightful cheesecake, specially prepared in the traditional way by local chefs.

Свято сиру і вина

Цього гастрономічного свята, що відбулось 24-26 жовтня у Львові під відкритим небом, чекали цілий рік любителі й поціновувачі сиру й вина. До Львова з’їхались виробники цих делікатесів з усієї України щоб продемонструвати свої досягнення. Львів’яни й гості міста мали чудову нагоду дізнатися про традиції сироварів та виноробів безпосередньо від виробників. Для фахівців проводились кулінарні семінари , а для публіки - виступи місцевих музикантів. Беззаперечно, родзинками фестивалю були - виставка портретів, намальованих вином, художні інсталяції з винних корків, традиційні винні листівки, майстер-класи з виготовлення "сирних" свічок і дегустація вишуканого Кавового вина. В останній день гості фестивалю традиційно частувались чудовим сирником, спеціально приготовленим кулінарами львівських ресторанів за старовинними рецептами.