LVIV ON A PLATE

  • LVIV ON A PLATE
  • LVIV ON A PLATE
  • LVIV ON A PLATE
  • LVIV ON A PLATE
  • LVIV ON A PLATE
  • LVIV ON A PLATE
  • LVIV ON A PLATE
  • LVIV ON A PLATE
  • LVIV ON A PLATE
  • LVIV ON A PLATE
  • LVIV ON A PLATE
  • LVIV ON A PLATE
  • LVIV ON A PLATE
  • LVIV ON A PLATE
  • LVIV ON A PLATE
  • LVIV ON A PLATE
Issue 59, July 2013.

 LVIV ON A PLATE

From June 28-30th, Lviv hosted the Gastronomic Festival “Lviv on a Plate”, where for the second time in Ukraine, our city was represented as the gastronomic capital of Ukraine. Throughout the three days of the festival, Leopolitans and guests of the city had the wonderful possibility to visit the food fair “Savour the Carpathians” and taste traditional local dishes, beverages and regional seasonal produce provided by confectionaries, restaurants, bakeries from Lviv and Lviv region as well as 30 producers from Chernivtsi, Ivano-Frankivsk regions and Zakarpattia. Numerous culinary contests and master-classes took place during the festival. A special guest of the event was recognized TV host Dasha Malakhova, who presented a cooking master-class on baking cheesecake for children.Traditionally, the festival’s highlight was the elegant open-air dinner for 300 guests featuring Galycian cuisine and entertainment. Among the guests of the remarkable event were city restaurateurs as well as many recognized Lviv personalities, celebrities, businessmen and politicians. The dinner menu showcased culinary masterpieces by the Head-chefs from the restaurants of “Split Lviv”, “Citadel Inn Hotel & Resort”, “Kumpel” and “Shakespeare”.


ЛЬВІВ НА ТАРІЛЦІ
Вже вдруге у Львові 28-30 червня відбувся гастрономічний фестиваль "Львів на тарілці", в якому наше місто виступало в ролі гастрономічної столиці України. Протягом трьох днів фестивалю львів'яни та гості міста мали чудову можливість відвідати продовольчий ярмарок "Смакуємо з Карпат», скуштувати традиційні місцеві страви, напої і регіональні сезонних продукти, які представляли численні цукерні, ресторани, пекарні Львова та Львівської області, а також понад 30 виробників з Чернівецької, Івано-Франківської та Закарпатської областей. У рамках фестивалю відбулися численні кулінарні конкурси та майстер-класи. Спеціальним гостем заходу виступила відома телеведуча Даша Малахова, яка особисто провела кулінарний майстер-клас з випікання сирника для дітей. Головною подією фестивалю стала гала-вечеря під відкритим небом для 300 гостей з традиційними стравами галицької кухні і розвагами. За святковим столом сиділи відомі ресторатори міста, а також багато визнаних особистостей Львова, бізнесменів, політиків. До меню вечері увійшли кулінарні шедеври шеф-кухарів найкращих львівських ресторанів "SplitLviv", "Citadel Inn Hotel & Resort ", "Кумпель", "Шекспір".