TASTY NEWCOMER

  • TASTY NEWCOMER
  • TASTY NEWCOMER
  • TASTY NEWCOMER
  • TASTY NEWCOMER
  • TASTY NEWCOMER
  • TASTY NEWCOMER
  • TASTY NEWCOMER
  • TASTY NEWCOMER
  • TASTY NEWCOMER
  • TASTY NEWCOMER
  • TASTY NEWCOMER
Issue 54, February 2013.

TASTY NEWCOMER

Recently opened, the venue with a long name “Misko Pstrug & Petro Bratvanka. Pstrug, Wine & Bread” offers Lviv’s municipal history along with delicious food and excellent wine. According to the legend, Lviv’s city hall clock master Petro Bratvanka, together with trumpeter Misko Pstrug, founded the restaurant. It was at the beginning of the 19th century when the city hall tower was ruined and the trumpeter, who used to work and live there, suddenly became homeless. The poor fellow was sheltered by his friend Petro Bratvanka and by joint efforts they found a way to earn money and do what they were good at – Pstrug (which means trout in the Carpathian region) started fish-farming, while Bratvanka started baking bread. As their businesses flourished, the lucky companions opened a restaurant, offering guests delicious fish dishes, fresh bread and good wine. Located in the historic center of the city, it’s 2 floors specialize in grilled trout, following old recipes and offering oven-baked fresh bread. Complementary to their extensive wine list, the menu also showcases delicious salads and soups of the day. Be sure to check out “Misko Pstrug & Petro Bratvanka. Pstrug, Wine & Bread” to have an unforgettable dining experience! 49 Brativ Rohatyntsiv St., Lviv, tel. +38 (050) 373-96-54, hours: 11.00-02.00

 

НОВИНКИ СТАРОГО МІСТА

Нещодавно відкритий гастрономічний заклад з довгою вивіскою "Місько Пструг і Петро Братванка. Пструг, вино і хліб” пропонує відвідувачам вдале поєднання історії Львова зі смачною їжею та чудовим вином. За легендою, ресторан був заснований львівським годинникарем Петром Братванкою разом з трубачем Міськом Пстругом. Це було на початку 19 століття, коли вежа ратуші була зруйнована і трубач, який подавав сигнал з її вершини, раптом став бездомним і безробітним. Бідолаху прихистив його друг Петро Братванка і спільними зусиллями вони знайшли собі спосіб заробляти гроші тим що, вони вміли робити найкраще - Пструг (інша назва форелі на Західній Україні) став розводити форель, а Братванка - випікати хліб. Успішно розвиваючи бізнес, компаньйони відкрили ресторан, що пропонував гостям смачні рибні страви, свіжий хліб і хороше вино. Розташований в історичному центрі міста, двоповерховий ресторан сьогодні пропонує відвідувачам форель-гриль за старовинними рецептами і свіжий хліб просто з печі. Окрім широкого вибору вин до меню входять ще й різні салати і супи дня. Не забудьте завітати до ресторану "Місько Пструг і Петро Братванка. Пструг, вино і хліб”, щоб смачно пообідати, чи повечеряти! вул. Братів Рогатинців, 49, тел. +38 (050) 373-96-54, години роботи: 11.00-02.00