Cheese and Wine Fest 2012

  • Cheese and Wine Fest 2012
  • Cheese and Wine Fest 2012
  • Cheese and Wine Fest 2012
  • Cheese and Wine Fest 2012
  • Cheese and Wine Fest 2012
  • Cheese and Wine Fest 2012
  • Cheese and Wine Fest 2012
  • Cheese and Wine Fest 2012
  • Cheese and Wine Fest 2012
  • Cheese and Wine Fest 2012
  • Cheese and Wine Fest 2012
Issue 51, November 2012.

Cheese and Wine Fest 2012

From October 19-21st in Lviv’s city centre on Rynok Square one of the most awaited gastronomic events of the year was held, the “Cheese and Wine Festival – 2012”. This event showcased a huge fair featuring several varieties of cheese and wine from Ukraine’s renowned manufacturers and local artisans. The Cheese and Wine Festival provided Leopolitans and guests of the city with the opportunity to learn about the cheese-making and winemaking culture and traditions. Culinary workshops took place alongside musical performances by local musicians.
The festival with its usual organizer, “DikArt”, was attended by over 120 thousand guests, who consumed 15,200 liters of wine and over 7,5 tons of cheese. Guests of the festival were also treated with 200 kilos of delightful cheesecake, while the main highlight of the event was the pressing of over 1 ton of grapes by foot (in specially provided rubber boots) in a special tank. The juice of the grapes will be turned into wine for next year’s festive celebration.

 

 

Свято сиру і вина 2012

У центрі Львова на площі Ринок 19-21 жовтня відбулася одна з найочікуваніших гастрономічних подій року
"Свято сиру і вина-2012». На цьому фестивалі-ярмарку були представлені багато сортів сиру і вина відомих виробників з усієї України. Львів’яни та гості міста мали чудову можливість дізнатися про культуру виготовлення сиру і давні виноробні традиції. Кулінарні семінари проходили у супроводі місцевих музикантів.
Як повідомляють організатори фестивалю - компанія «ДікАрт" – у ньому взяли участь понад 120 тисяч гостей, які зуміли спожити 15 200 літрів вина і понад 7,5 тонн сиру. Кожен остей фестивалю також зміг почастуватись шматочком чудового сирника загальною вагою 200 кілограмів, а головною родзинкою заходу стало витискання понад 1 тонни винограду ногами (в спеціально передбачених гумових чоботах) у спеціальному резервуарі. З цього виноградного соку буде виготовлено вино для фестивалю наступного року.