LVIV - GASTRONOMIC CAPITAL OF UKRAINE

  • LVIV - GASTRONOMIC CAPITAL OF UKRAINE
  • LVIV - GASTRONOMIC CAPITAL OF UKRAINE
  • LVIV - GASTRONOMIC CAPITAL OF UKRAINE
  • LVIV - GASTRONOMIC CAPITAL OF UKRAINE
  • LVIV - GASTRONOMIC CAPITAL OF UKRAINE
  • LVIV - GASTRONOMIC CAPITAL OF UKRAINE
  • LVIV - GASTRONOMIC CAPITAL OF UKRAINE
  • LVIV - GASTRONOMIC CAPITAL OF UKRAINE
  • LVIV - GASTRONOMIC CAPITAL OF UKRAINE
  • LVIV - GASTRONOMIC CAPITAL OF UKRAINE
Issue 46, May 2012.

LVIV HAILED AS GASTRONOMIC CAPITAL OF UKRAINE

During April 20-22, 2012, in Lviv the Gastronomic Festival “Lviv On A Plate” was held and where for the fist time in Ukraine, our city was represented as the gastronomic capital of Ukraine.
The festival began on April 20, 2012 with an elegant open-air dinner for 300 guests featuring traditional Galician cuisine and entertainment. Among the guests of the remarkable event were the city’s restaurateurs as well as many of the recognizable personalities of Lviv: celebrities, businessmen and politicians.
From April 21-22, 2012 in the Pototsky Palace yard a fair-exposé of Leopolitan cuisine took place, which offered visitors the unique opportunity to taste exquisite and delicious dishes by the best chefs from local bars, coffee houses, bakeries and restaurants. Also during the fair-presentation children could participate in culinary master-classes, while the grown-ups delighted in tasting dishes from Lviv’s restaurants and performances by local bands.
The highlight of the event was the barista championship, which attracted a large audience and was received with great appreciation and admiration.
The people who made this event possible was the company “Dikart” which are well-known for planning numerous interesting and creative initiatives while further promoting our city as a spectacular tourist destination. They are intending to make the event annual!


ЛЬВІВ – ГАСТРОНОМІЧНА СТОЛИЦЯ УКРАЇНИ

Вперше в Україні у Львові 20-22 квітня 2012 року був проведений Гастрономічний фестиваль «Львів на тарілці", на якому наше місто було представлено як гастрономічна столиця України.
Фестиваль розпочався 20 квітня елегантною вечерію під відкритим небом для 300 гостей з традиційною галицькою кухнею і розвагами. Серед гостей заходу були найкращі ресторатори міста, а також багато відомих особистостей Львова: зірок естради, бізнесменів і політиків.
Два дні – 21 і 22 квітня у подвір’ї палацу Потоцьких була представлена львівська кухня, де гостям була запропонована унікальна можливість скуштувати вишукані і смачні блюда від найкращих шеф-кухарів з місцевих барів, кафе, пекарень, ресторанів. Також під час виставки-презентації діти змогли взяти участь у кулінарних майстер-класах, у той час як дорослі насолоджувалися дегустацією страв з ресторанів Львова та виступами місцевих ансамблів.
Родзинкою заходу став чемпіонат барменів, який викликав загальне зацікавлення і захват вдячної публіки. Реалізація такого масштабного заходу стало можливою завдяки компанії "Dikart", яка добре відома своїми цікавими і творчими ініціативами, і активно бере участь у подальшому розвитку нашого міста, привабливого для туристів. Організатори мають намір зробити цей фестиваль щорічним!