In search of honest meat…

  •   In search of honest meat…
  •   In search of honest meat…
  •   In search of honest meat…
  •   In search of honest meat…
  •   In search of honest meat…
  •   In search of honest meat…
  •   In search of honest meat…
  •   In search of honest meat…
  •   In search of honest meat…
  •   In search of honest meat…
  •   In search of honest meat…
Issue 89, April 2016.
 In search of honest meat…
 
Honest Meat – the recently-opened restaurant on Rynok Square already has plenty of questions: Why is it called “Honest Meat”?; What are the prices?; Is it worth visiting?. Considering the number of venues on Rynok Square, the new restaurant on the block needs to offer something special to differentiate itself from its competitors. After reading many enthusiastic reviews, we decided to explore the venue ourselves and the first impression was very positive. It has a beautiful yet moderate interior and friendly staff, which is a good start for a place that still features a sticker that reads “test mode” on the restaurant’s front door.
 
The menu offers an entrée entitled Mangalitca, which made us even more curious. Our waiter knowledgeably answers most of our questions, but we still ask to speak to management for another perspective. In a few minutes we are joined by the pleasant and talkative Bohdana, who serves as the venue’s administrator.
 
Why does the restaurant emphasise being “Honest”?
 
This is a very popular question lately! We had several options for the restaurant’s name, but finally made up our minds on Honest Meat as it perfectly conveys our restaurant’s concept. We decided to skip inventing mysterious legends or attractive stories as we wanted to be honest with our guests from the very beginning! It is Honest Meat because we use natural meat! Honest because it comes from our own farm, is always fresh, and is ecologically-friendly.
 
Mangalitca is surely a unique breed of domestic pig. Where do you buy it?
 
That’s the thing – we rear the pigs ourselves, which is truly a very special and unique pig for Ukraine. For several years we worked to breed enough pigs as they live and breed only in a natural environment. The pigs need no vaccination as they have a very strong immune system. They also eat only plants, which is a great advantage in times of artificial fodders. The meat is healthy and easily digestible, as it has no cholesterol.
 
Well, now that we are armed with information, what would you recommend to us to taste from your menu?
 
I like to recommend the Pansky (lordly) Mangalica Steak. And for next time, the Veal Fillet on the Hot Stone.
 
Has anyone already tasted those dishes?
 
Well, there is always room for perfection and our current dishes servings differ plenty from previous ones. We constantly work to improve everything – from our recipes to our cooking – and guests are a great way to learn as they are always sympathetic.
 
Tell us more about the culinary contest you announced. What do you aim to do with it?
 
We are in search of a talented cook, so we encourage everyone to take part and the winner will receive a job offer at our restaurant! 
 
We kindly thank our host for their honest answers and wish success to the business as it’s now time to take a break from our exploration as 700 grams of mouth-watering Pansky Magalitca Steak arrives at our table. We also recommend that you begin your own exploration of the delicious menu at this unique and ‘honest’ restaurant. 
 
Де у Львові чесне м'ясо знайти!
 
Новий ресторан на площі Ринок, і як зазвичай купа запитань: чому Чесне, які ціни, як там взагалі і т.д?.. Враховуючи густоту закладів на Ринку стає очевидним, що там мусить бути щось, що виділяє його серед конкурентів. Зазирнувши на сторінку переглянули схвальні відгуки, подивились відео і вирушили досліджувати новинку самостійно. 
Перше враження дуже позитивне - вишуканий і водночас стриманий інтер'єр, привітний персонал, але заклад ще працює в тестовому режимі, про що свідчить стікер на вході. В меню серед страв знаходимо розділ «Мангалиця» і тепер уже мусимо втамувати професійний голод – нам потрібні відповіді! Хоча офіціант достатньо впевнено розповідає про заклад, ми просимо закликати когось з керівництва. За якусь мить наш діалог продовжується в компанії приємної жінки Богдани - керуючої ресторації. 
Чому «Чесне»? 
– Останнім часом популярне запитання ! Варіантів назв у нас було кілька, але зупинились на цій, бо вона одразу продиктувала концепцію. Вирішили не вигадувати легенд чи історій, щоб сподобатись, а просто бути з Вами, гостями, завжди чесними! Чесне м`ясо, бо справжнє м`ясо! Чесне, бо вирощене на власній фермі, завжди свіже і екологічно чисте. 
Мангалиця, можна сказати унікальна порода свиней, де закуповуєте?  
– У тому то й справа, що вирощуємо самі, адже це дійсно незвична й рідкісна порода для України! Нам довелось кілька років працювати над тим, щоб виростити достатню популяцію, бо вона живе й розмножується виключно у природних умовах.  Цю свиню не потрібно щеплювати, бо у неї сильна імунна система, харчується тільки рослинною їжею, а це в час штучних кормів дуже суттєва перевага. Власне тому її м'ясо дієтичне та легко засвоюється, бо не містить холестерину.
 Вичерпна інформація для того, щоб спробувати, отже, щоб ви нам порадили скуштувати? 
– Панський стейк з мангалиці, а наступного разу філе телятини на розпеченому камінні. 
Ці страви уже пройшли тест?
- Меж для досконалості немає, але звичайно теперішня подача суттєво відрізняється від попередньої. Ми працюємо над усім, над способом приготування, рецептуру покращуєм, гості нам допомагають та ставляться з розумінням. 
Ви проводите кулінарний конкурс, у чому його суть?
 – Шукаємо талановитого кухаря. Тобто, до участі запрошуємо усіх бажаючих, а переможцю запропонуємо працевлаштування.
 
Ми дякуємо за Чесні відповіді та бажаємо натхнення і успіху ресторану та ставимо смачну кулінарну крапку у нашому розслідуванні. На столі парує сімсотграмовий Чесний Панський стейк з мангалиці – надзвичайно смачний фінал! Радимо і Вам провести власне розслідування!